2013. április 13., szombat

Sorozatot indítok


No, persze nem szappanoperát. Az legyen a kereskedelmi TV-k sajátja.

Hanem arra gondoltam, és úgy tűnik, hogy lenne rá igény (alany és olvasói oldalról is), hogy interjút fogok készíteni mikró, mini, kis és közepes méretű területtel és pincével rendelkező termelőkkel. Egyszerre mindig két személy jelenne meg, egy mikró, mini és egy kis és/vagy közepes kategóriából.

Nem áll olyan nagyon távol tőlem az interjúkészítés, középiskolás koromban néhány évig rádióztam, gyerekkoromban meg állandóan a közszolgálati rádiókat hallgattam, játékos módon interjúkat készítettem, de voltak rendes, éles interjúk is, amiket aztán leadtunk az egyik kisváros rádiójában, ahol volt saját műsorom.

Mivel ez a szenvedély (a rádiózás) a mai napig nem törlődött ki belőlem, folyamatosan késztetést érzek arra, hogy éljek is ezzel a vágyammal.

A szőlész-borász embereken kívül valószínűleg lesz más témában is szereplő, de elsősorban a főtémához kapcsolódóan, úgymint hordó, oltvány, egyéb kapcsolódó termékek készítésével foglalkozó kisiparos vagy épp nagyvállalat személyében.

Még nem tudom, hogyan fog ez a dolog elsülni, meg hogy meg tud e majd maradni ez a blog keretein belül, ha esetleg kinőné magát nagyobb szintre, akkor előfordulhat, hogy külön blog/weboldal ad majd neki otthont. Egyelőre ezen nem akarok agyalni, majd alakul valahogy.

Elsősorban és főleg az első időkben természetesen (számomra) ismerős termelőket fogok megszólaltatni. Amint kezdenek elfogyni az interjúalanyok, úgy próbálok majd tovább nézelődni, illetve, szívesen fogadok jelentkezőket is.

Az interjúkat teljesen interaktív módon képzeltem el, szeretnék szöveges leírást is, de mindenképp fényképekkel és akár videóval kiegészítve. Ez majd attól függ, hogy az adott téma és a szereplő mit enged meg :)

Az interjúknak, műsoroknak mindig három fő része lesz, úgy mint "Az ember", "A technika" és "A termék" címszavakkal. Így tehát először az adott emberrel és annak személyével, a technikájával majd a termékével ismerkedünk meg.

Terveim szerint havonta egy vagy két ilyen írás jelenik majd meg, az idő és a lehetőségek függvényében.

Az első páros interjú valamikor nyáron várható. A sorozatnak címe is lesz, amit még magam sem tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése