2012. május 22., kedd

Fertőzés?

Valami megtámadta a szőlőnket, egyelőre nem tudom, hogy valami fertőzés, betegség vagy csak mechanikai sérülésről van szó. Talán csak a változékony idő hatása? Esetleg rosszkor végzett permetezés általi perzselés?

Szívesen fogadok tippeket, ötleteket, hogy mi lehet ez. A legesélyesebb a perzselés, ill. a nagy szél miatti mechanikai sérülés, de hátha komolyabb dologgal van dolgom. De persze remélem, hogy nem.






Pedig sok, nagy és szép fürtkezdeményünk van:



FRISSÍÉS:

Tegnap (05.23) megint kint jártam, átnéztem a szőlőt, úgy tűnik, hogy kiheveri a szőlő. Nagy valószínűséggel csak mechanikai sérülés volt, mert rendre többnyire azok a levelek sérültek, amik vezetőszál környékén voltak és annak nekicsapódhattak a nagy szélben, vagy egyéb dolognak csapdoshatta a szél. Ugyanakkor van pár tőke, ami annyira beteg, hogy fejsze lesz a vége. A hajtások ezeken teljesen fejletlenek, kezdenek elszáradni és nem nőnek tovább egyáltalán, leveleik lehullanak és citromsárga képet mutat az egész. A szomorú az, hogy van olyan tőke ezek közül, amin egyébként egy csomó szép fürt lett volna. Ez van, ezek a tőkék mondjuk már tavaly is hasonlóak voltak, csoda, hogy egyáltalán kihajtottak valamennyire. Jövőre viszont kiszedjük ezeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése