2012. április 26., csütörtök

Felkészülés a palackozásra


Megtettük az első lépést, beszereztük a 2-3 hét múlva esedékes palackozáshoz az üvegeket. A fenti kép illusztrálja a valós helyzetet: az idei palackozásunk is úgy fog zajlani, hogy "nem lesz két egyforma palack". Ugyanis az újrafelhasználás jegyében most is használt üvegeket fogunk megtölteni. Ez így még mindig olcsóbb, mint a 80 Ft / db áron beszerezhető új, legolcsóbb palack.

Ehelyett 25 Ft / db áron vettünk ugyan használt, de kimosott, címke mentes üvegeket, nagyjából 200 db-ot, igaz, ebből csak max. 150db fog megtelni. De jó, ha van tartalék.

A palackokat autóval vittük a Tanyára, simán felpakolva a csomagtartóban, volt is csörgés rendesen útközben.


Az üvegpakolás jó móka, a gyerekek (Máté 2, Tamara 5) is nagy kedvvel és lendülettel segítettek a talicskába pakolni.

Épp egy talicskányi gyerekünk van.
Nagyon élvezték a dolgot, amikor kiürült
a talicska a pincében (oda pakoltuk be az üvegeket),
visszafele velük telt meg. Volt is kacagás a hepe-hupás úton.

A palackozás tehát 2-3 hét múlva esedékes, max. 1 hónap, attól függően, hogy mikor megy végre 10 fok fölé a hőmérséklet a pincében, ami segítene abban, hogy kicsapódjon a borban az, aminek 10 fok felett ki kell csapódnia, hogy ne a palackban menjen végbe ez a folyamat. Reméljük nem tart még sokáig a melegedési folyamat, most már minden nap sok/árt a bornak a másodtöltésű hordóban. Jobb lenne már üvegben tudni a borunkat, mert most épp olyan állagú és (fa) aromás, ami még pont kellemes, de erősebb fa íz már nem kéne bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése