... ha a Jó Isten is úgy gondolja. Tegnap próbaszüretet csináltunk, és bemérettük a must savszintjét. 7.5 g / l lett az eredmény, ami nagyszerű, de hétvégéig valószínűsíthetően csökkenni fog, ahogyan a cukorfok meg emelkedni. Az jelenleg olyan 18 körüli lehet, tehát az is rendben van, még az is lehet, hogy hétvégéig emelkedik kicsit. Szóval, a sav éppen csak jó, határeset, ezért most hétvégén feltétlenül szüretelnünk kell.
Idén végre lesz (ha lesz...) egy kis vörösborunk is, idén döbbentem csak rá, hogy jééé, ennyi vörös tökénk van?! Tavaly ugyanis mindössze talán 1db tőkén volt vörös, azon viszont rogyásig, az biztos olyan fajta. Viszont most kiderült, hogy összességében van egy egész sornyi vörösünk kb., így ha nem is lesz ipari mennyiségben, de egy 20-30L vörösbor talán összejön belőle. Mivel ez igen csekély mennyiségnek tekinthető, és mivel nincs megfelelő méretű hordónk hozzá, így arra gondoltunk, hogy mivel 5L-es üvegballonunk meg van annyi, mint a szemét, így azokban fogjuk erjeszteni a mustot. Az öreg hordóink amúgy sem adnának már sokat hozzá a borhoz, így lényegtelen, hogy hordóban, vagy üvegben erjed. Egy kis szórakozásnak, meg arra jó lesz, hogy elmondhassuk, van saját vörösünk! Általában egyébként a korábbi években ment a kékszőlő is a fehérhez, szóval ha nem volt jelentős mennyiségben, akkor nem volt külön kezelve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése