2011. május 22., vasárnap

"Dörgik a felhők" - mondta Tamara lányom

Szombaton kisebb munkálatokat terveztünk, a vihar úgy 11 körül picit a házba szorított minket, így bentről néztük és hallgattuk az eseményeket. Dörgés, villámlás, kisebb jégeső: "Apa, apa! Dörgik a felhők! Félek!" - ezt hajtogatta a 3.5 éves Tamara lányom, aki igen megijedt az erőteljes dörgésektől. Meg kell vallanom, tényleg elég ijesztő volt, amikor tőlünk mindössze 1-200 méterre csaptak be a villámok. Ez volt 2-3 órán keresztül.


A telefonnal készített videó ugyan nem adja vissza, de azért elég komoly eső volt ez, egy kis jéggel fűszerezve.

Még a vihar és felhőszakadás előtt "beindítottuk" a baloldali ülepítő ciszternát, amit legutóbb kentem ki belül vízzáró esztrichel. Sajnos úgy tűnik, hogy felesleges munka és kidobott pénz volt az ablakon a megvett anyag, mert ahogy beleöntöttünk 4-5 vödör vizet, rögtön látszott a külső falán, hogy bizony engedi a vizet ugyanúgy kifele. Aztán amikor megjött a nagy eső, akkor bizony fogtuk a fejünket, mert majdnem félig megtelt a medence, nem tudta engedni kifele a cső a nagy mennyiségű vizet, mivel hamar elkoszolódtak az áteresztő lukak. Így tehát nem volt sikeres a medence felújítása. Kitaláltuk, hogy az lenne a legjobb, legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás, ha egy műanyag tartályt helyezünk bele a medencébe (mondjuk egy 600-1000L közti IBC-t), ami nagyjából akkora méretű (90x110cm).

Ezen kívül a támrendszerek huzalait feszítettük, illetve, a teraszt körbevevő rózsabokrok támrendszerének huzalait teljesen kicseréltük és egy új oszlopot is beraktunk az egyik elkorhadt helyére. A fenti videón még az eldőlt oszlop és meglazult huzalok láthatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése