2011. április 4., hétfő

Révbe értünk!

 Nagy Arany, Nagy Öröm

Április 1-jén lezajlott a borversenyünk (és ez nem áprilisi tréfa!) , vagyis a 2011. évi Pécsi Borvidék és Baranya Megye Kistermelőinek Borversenyének eredményhirdetése az ANK Művelődési Ház színháztermében. A sok résztvevő mellett sok vendég és érdeklődő is jelen volt, gyakorlatilag megtelt a terem. Az eredményhirdetés és az Emléklapok, Oklevelek átadása után következett a legjobb (Arany- és Nagy Arany érmes) borok bemutatása, melyeket minden érdeklődő végigkóstolhatott. Az aranyérmes borok méltán nyerték el az arany színű kupát, az általam kóstolt borokat jómagam is hasonlóképpen minősítettem volna, mint a korábbi minősítőn résztvevő bírálók. 

A verseny rövid statisztikája a következő:

48 gazda 75 fehérbort, 37 gazda 64 rozé és vörösbort adott le. Összesen 139 bormintával neveztek a termelők. A borokat előzetesen 5 bírálóbizottság minősítette (16 fő).


Pavlekovics Ferenc atya szőlő- és bor áldása (rövid részlet)

A borverseny katalógusa letölthető INNEN, ez tartalmazza az összes leadott minta típusait, eredményét, pontszámait és természetesen a termelők nevét, a termőhely helyét és minden fontos információt.

Az ünnepségen két fotómasinával is jelen voltam, a két sorozat itt tekinthető meg:

- a Nagygéppel készült fotók itt (főleg közeli és portréképek),
- a Kisgéppel készültek pedig itt (nagyrészt távoli és "egyéb" képek).

Ezúton is gratulálok minden résztvevőnek, jövőre még sikeresebb versenyzést kívánok és ha Isten is úgy akarja, talán mi is benevezünk a borunkkal :). Idén a túl sok cukor miatt eleve elvetettük a nevezés gondolatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése