2011. április 20., szerda

Bizonyíték, nem ígéret!

Ugyebár a blogom neve az, hogy CsabaTanya. Tanya. Igen! Mit is jelent az, hogy tanya? Úgy általában. Szerény elgondolásom és tapasztalataim szerint egy olyan, viszonylag elzárt, nem állandó lakásként és ottartózkodási helyként szolgáló területet, amely bármi mástól kellő távolságra van, szomszédtól, egyéb ember által kreált objektumtól, egyszóval mindentől. Úgy nagyjából tudtam már régóta, hogy a mi telkünk eléggé az "utolsó", nem nagyon vannak fentebb szomszédok, nade, hogy ennyire nincs semmi?!? Álmomban sem gondoltam volna. Bizonyítékként szolgáljon néhány fotó. Hogy melyik a mi házunk? Hát... az a  citromsárgácska! Igen! Picit élénkebb sárga lett, mint kellene, de már sokat kopott. Szóval, mint látható, gyakorlatilag mi vagyunk a legutolsók, felettünk már csak az erdő és a hegy van. A Jakab-hegy. A Babás-szerkövekkel és a Jubileumi kereszttel, a hegytetőn pedig a Pálos-kolostor romjaival. Az ugyanakkor eléggé bosszant, hogy amúgy nagy túrajáróként épp ez a terület az, amit alig-alig ismerek. Amikor a Tanyán vagyunk, akkor meló van, nem pedig túrázgatás. Pedig nagyon szeretném már felkeresni a fentebb említett nevezetességeket, látványosságokat is, bár nagy részüket már többször is érintettem korábban.

Szóval a képek itt vannak. Hazafelé kitértünk kicsit, mert emlékeztem, hogy valahonnan egész jól látható a Tanyánk, meg a táj, szerettem volna lefotózni, és ebből a szögből tényleg olyan, mintha utolsók lennénk. Vagy elsők! Nézőpont kérdése!

Huh...

Ma egyébként fűnyírás volt a fő munka, mert a fű is valahogy olyan szinten ráeszmélt, hogy tavasz van, hogy csak na, ezért nyírni kellett rendesen, mielőtt túl nő minket, meg mindent. Izzadt a fűnyíró, na meg én is. Meg egy kisebb hordót átöblítettem, a teraszkerítés mögött látható. Ő egy reménységem, mamámék pincéjében találtam, és egészen biztos, hogy kb. 25 éve nem volt benne semmi, csak levegő. Ezért alaposan életre kellett kelteni, még jó pár mosás kell neki, mire TALÁN használható állapotú lesz. Volt egy ikertestvére is, ő már egészen biztos, hogy virágdézsaként fogja végezni. Fentebb látható, hogy a nap végén már csak támasztani tudtam a ház sarkát, nehogy elsétáljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése