2012. március 13., kedd

Utolsó fejtés a palackozás előtt

Úgy látszik, ahogy beindul a szezon a szőlőtermesztésben, úgy szaporodnak lassacskán a bejegyzések is nálam.
A metszés felén tehát túl vagyunk már, tegnap pedig időszerűvé vált a 2011-es borunk fejtése. Sajnos nagyon gyorsan ment a művelet, a kevés mennyiség miatt. Nagy valószínűséggel ez volt az utolsó fejtése a bornak, hiszen maximum 2-3 hónap múlva szeretnénk lepalackozni a teljes, gigantikus 110L mennyiséget. Ehhez nem egész 150db 0.75L-es üvegpalackra lesz szükségünk. A tavalyi palackozáshoz hasonlóan, most is szűrés és derítés nélkül, "al' a nature" módon szeretnénk palackba zárni a bort, hiszen nem évekre raktározzuk el, így az eltarthatóság mellékes, inkább az a fontos, hogy maradjon minél több beltartalom benne. A palackozás pedig azért szükséges, mert nincsenek kis hordóink, így ha megkezdjük a hordót, azonnal darabon lesz, ami őrült gyors minőségromlást és akár borbetegségeket is okozhat. Meg aztán ugye a palackozás jó móka, így örömmel is műveljük, és a felpakolt üveghalom is megnyugtató látványt tud nyújtani. A képen látható rakáshoz képest dupla ekkora lesz az idei, sőt, még picit több is, hiszen tavaly csak 62db palack "született".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése